Η νέα ομοσπονδία Krav Maga στην Ελλάδα

Η νέα ομοσπονδία Krav Maga στην Ελλάδα

H Limits Krav Maga είναι η νέα ομοσπονδία krav maga στην Ελλάδα, εκπαιδεύει  στο αυθεντικό σύστημα Krav maga δηλ. στο IMI SYSTEM. (Ως γνωστόν ο ΙΜΙ δημιούργησε τέλη του 1948 στο Ισραήλ για τις ειδικές δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού το krav maga) .

Ο Ιδρυτής της Θοδωρής Ντινόπουλος έχει πιστοποιηθεί από την πηγή του krav maga δηλ από επίσημα σχολεία καθώς και σχολεία  μετεκπαιδεύσεις κ.τ.λ  από δυο διεθνείς ισραηλινές ομοσπονδίες στο kravmaga και στο αυθεντικό ισραηλινό σύστημα krav maga IMI όπως προαναφέραμε το οποίο  αναγνωρισμένο και από υπουργείο παιδείας και αμύνης στο Ισραήλ .

Η Limits Krav Maga δεν μπερδεύει άλλες πολεμικές τέχνες ούτε σπορ διότι δεν είναι τίποτα από αυτά τα δυο. Επίσης δεν αντιγράφει άλλα συστήματα αλλά δραστηριοποιείτε στο krav maga και μόνο.

Η Limits Krav Maga φέρει όλες τις επίσημες υπογραφές που την καθιστούν επίσημα αναγνωρισμένη από τους κορυφαίους Ισραηλινούς MASTERS (Δείτε ειτε την επίσημη σελίδα μας στο Facebook LimitsKrav Maga ή στο Site μας )

Τέλος η Η Limits Krav maga έχει ως κύριο σκοπό την αυτοάμυνα – Krav maga για κάθε άτομο ανεξαρτήτου ηλικίας ώστε  ελάχιστο χρονικό διάστημα (βάση Ισραηλινού πρωτοκόλλου είναι τα 10 sec) ώστε να προστατέψει την ζωή του ή της οικογένειας του σε κάθε άοπλη ή ένοπλη απειλή ή βία.

Σκοπός μας

Κύριος σκοπός μας είναι κάθε άτομο ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας γυναίκα ή άντρας ή παιδί να μάθει κάτι πρακτικό και πολύ εύκολο ρεαλιστικά και κυρίως εφαρμόσιμο ώστε να εξασφαλίζει την άμεση ασφάλεια και ακεραιτότητα του

Στις μέρες μας δυστυχώς υπάρχει έντονη βία και εγκληματικότητα που διαρκώς αυξάνετε θεωρήσαμε ότι πρέπει να μεταφέρουμε τις γνώσεις του krav maga  δηλ μια  εύκολη γρήγορη αυτοάμυνα σε όλους .

Ειδικά άτομα ποιο ευάλωτα πχ γυναίκες παιδιά καθώς και σε άτομα που λόγο επαγγέλματος πχ ταξι λεωφορεία κτλ έχουν μεγάλη επικινδυνότητα, και φυσικά μην ξεχνάμε τα σώματα ασφαλείας που τοkrav maga είναι το μοναδικό σύστημα που μπορεί ρεαλιστικά να τους εκπαιδεύσει σε κάθε είδους απειλή.

Τέλος το krav maga μπορούν να το κάνουν όλοι διότι στηρίζετε στις φυσικές ενστικτώδεις κινήσεις , γυμνάζει και δίνει ευεξία σε κάθε ασκούμενο.

Αλλάζουμε τα δεδομένα στο krav maga

Η Limits Krav Maga διδάσκει χωρίς κρυφές ύλες στο krav maga  που άλλοι κρύβουν ή τα παρέχουν με το σταγονόμετρο για καθαρά εμπορικούς λογούς .

Εμείς ως Limits Krav maga λειτουργούμε  με κύριο γνώμονα την μάθηση και όχι το εμπόριο παράδειγμα  κανένα σχολείο εκπαιδευτών δεν θα έχει άνω των 15 ατόμων αυστηρώς κανένα σεμινάριο δεν θα έχει πάνω από 30 άτομα . Οι εκπαίδευσες στο Krav Maga θα έχουν ως  όπλο τις γνώσεις στα πρότυπα εκπαίδευσης του Ισραηλινού μοντέλου  !

Αλλάζουμε τα χρονικά περιθώρια επιπέδων levels γίνονται ποιο μεγάλα σε χρονικό ορίζοντα  διότι δεν είναι δυνατόν σε δυο χρόνια ο ασκούμενος να έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο ούτε κοροϊδεύουμε το ασκούμενο δεν βλέπουμε τις εξετάσεις εμπορικά  αλλά ως επιβράβευση που ήρθε με κόπο και θα είναι αυστηρές από το πρώτο επίπεδο με λίγα λόγια η Limits Krav maga δεν μοιράζει διπλώματα  kravmaga και βαθμούς για το οικονομικούς σκοπούς αλλά για την γνώση !

Στόχος μας

Εξαπλωνόμαστε ραγδαίως σε όλη την Ελλάδα λόγο του ολοκληρωμένου προγράμματος μας σε κάθε επίπεδο τεχνικό οικονομικό κτλ

Επιπροσθέτως στόχος μας είναι η Limits Krav Maga  να γίνει διεθνείς ομοσπονδία και στο εξωτερικό ειδή έχουμε Ισπανία Πορτογαλία και Γαλλία τα πρώτα παραρτήματα μας σύντομα Αγγλία και Γερμάνια . Και σαφώς η ολοκληρωμένη εκπαίδευση κάθε ατόμου σε κάθε μορφή βίας χρησιμοποιώντας τεχνικές krav maga από το αυθεντικό ισραηλινό σύστημα IMI SYSTEM οι οποίες είναι  εύκολες ρεαλιστικές για κάθε ηλικία φύλλο.

Η κεντρική ιδέα

Στόχος του προγράμματος της Limits Krav Maga  είναι η εκπαίδευση στις πρακτικές του Krav Maga, στις αμυντικές αρχές αυτοάμυνας και τακτικές ανάλογα με τις περιστάσεις, καθώς και στην ανάπτυξη μαχητικών ικανοτήτων. Η προσέγγισή της στηρίζεται στην προσπάθεια να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη αυτοάμυνα και ένα μαχητικό προφίλ τα οποία να βασίζονται στην αυθεντική υλη του krav Maga

H Limits Krav Maga έχει ως τεχνικές που να μπορούν να εφαρμόζονται και να ισχύουν σε πολλά δυνητικά σενάρια επίθεσης. Εξαιτίας αυτής της προσέγγισης, οι μαθητές αποκτούν εξαιρετική κατάρτιση, τόσο σε νοητικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο,. Λόγο τις ευκολία του συστήματος είναι γρήγορα αφομοιώσιμο  Το Krav Maga είναι μια σύγχρονη μέθοδος η οποία βασίζεται σε μια λογική και πρακτική προσέγγιση. Είναι ένα εύκολο, φυσικό και αποτελεσματικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει απλές κινήσεις στις φυσικές  αντανακλαστικές αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος.

Η εκπαίδευση του εκπαιδευόμενου στο krav Maga γίνετε ώστε  να εκτελεί τις τεχνικές του με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα. Η διδακτέα ύλη είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να αποτρέπονται οι τραυματισμοί. Επίσης, διδάσκεται η μέριμνα για την αποφυγή πρόκλησης τραυματισμών σε τρίτους.

ο Krav Maga για Πολίτες πρακτικά χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες, το ΚΜ για Ενήλικες, το ΚΜ για Γυναίκες και το ΚΜ για Παιδιά.

Krav maga για πολίτες

Η εκπαίδευση της Limits krav maga  στο Krav Maga  για Πολίτες είναι διαθέσιμη σε στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδος  . Είναι αλήθεια ότι, ακόμη κι αν κάποιος εκπαιδεύεται σε αυτό μόνο για μία ή δύο φορές την εβδομάδα, σαν χόμπι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Το πλεονέκτημα για το οποίο φημίζεται το Krav Maga  είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα κάποιος μπορεί να κατανοήσει και να εφαρμόσει τις αρχές της αυτοάμυνας.

Η εκπαίδευση στο Krav Maga έχει βασιστεί και οικοδομηθεί στα φυσικά αντανακλαστικά και αντιδράσεις του ανθρώπου. Επίσης, η εκπαίδευση στο Krav Maga είναι προσιτή ρεαλιστική και κυρίως σε εκπαιδεύει στο ΣΟΚ ώστε να μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ικανότητα αυτοάμυνας. Πολύ συχνά, δε, αυτό το οποίο ξεκινά σαν μια «απλή» προπόνηση για τα απογεύματα, μετατρέπεται σε ένα αληθινό πάθος για τον ασκούμενο και σε αυτές τις περιπτώσεις η Limits Krav Maga δύναται να προσφέρει πολλούς επιπρόσθετους τρόπους προπόνησης και επέκτασης αλλά και αναβάθμισης  στον τομέα της αυτοάμυνας.

Όπως συμβαίνει με το σύστημα των ζωνών το οποίο συνηθίζεται σε πολλές πολεμικές τέχνες, η limits Krav Maga  έχει επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης και προόδου για τους μαθητές της, το οποίο χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες:

Τα επίπεδα των Εκπαιδευομένων στην Limits Krav maga (Practitioner ή απλώς P levels) τα οποία είναι πέντε (P1-P5), τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate ή απλώς G levels), τα οποία είναι επίσης πέντε (G1-G5) και τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert ή απλώς Ε Levels), τα οποία και αυτά είναι δυο  (E1-E2).

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι τα κριτήρια μας είναι πολύ αυστηρά διότι πρωταρχικό σκοπό έχει η γνώση όχι η εξαπάτηση.

Τα άτομα τα οποία εκπαιδεύονται στο Krav Maga  έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν σε επίπεδο μέσω ενός συστήματος διαβαθμίσεως  και πιστοποίησης μέσο της  Limits Krav Maga, φτάνοντας όσο ψηλά το επιθυμούν, σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο και την προσπάθεια που έχουν επενδύσει.

Οι κάτοχοι επιπέδων από G4 έως Expert είναι ελάχιστοι, αφού πρόκειται για υψηλού επιπέδου επαγγελματίες εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία του Krav Maga

Αυτοάμυνα για γυναίκες

Ήξερες ότι…

  • Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού;
  • Το 95 % των γυναικών δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις;
  • Το 70% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 ως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί αλλά το 90% αυτών δεν έκαναν τίποτε γι’ αυτό;

Το Γυναικείο krav Maga της Limits Krav Maga αποτελεί το πιο μοντέρνο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών. Μέσα συνεχείς μετά εκπαιδεύσεις η Limits Krav Maga δημιούργησε ένα νέο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, ο οποίος προσεγγίζει την γυναικεία ιδιοσυγκρασία . Η εμπειρία μας ετών τώρα  μπορεί να δώσει στην καθημερινή γυναίκα τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε κινείτε με ασφάλεια .

Οι εξειδικευμένες τεχνικές Krav Maga για γυναίκες εξελίσσονται καθημερινά από την Limits Krav Maga  λόγω της αυξανόμενης ανάγκης και ζήτησης,

Στην Limits Krav Maga ημπόρει  κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας, μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθει όλες τις βασικές γνώσεις που αφορούν την αυτοάμυνα των γυναικών μέσα από ρεαλιστικά σενάρια και σενάρια που περιέχουν το Σοκ !  Η Limits Krav Maga Διδάσκει επίσης και πώς μια γυναίκα θα αναγνωρίσει τους οιωνούς ενός βίαιου περιστατικού ώστε να το αποφύγει εκ των προτέρων, ή ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια θα θέσει ξεκάθαρα όρια απέναντι σε κάποιον που αποφάσισε να την παρενοχλήσει.

Το Krav Maga  για Γυναίκες, όπως είναι φυσικό, επικεντρώνεται σε σενάρια σεξουαλικού τύπου επιθέσεων, αφού πρόκειται για τις πλέον συνηθισμένες επιθέσεις τις οποίες είναι πιθανό να δεχτεί μία γυναίκα καταστάσεων σε κλειστούς χώρους όπως bar, πιλοτές πολυκατοικιών , παρκα κτλ.

Επιπρόσθετα θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην αυτοάμυνα γυναικών έχουν να κάνουν με την εισβολή κακοποιών στο σπίτι, την προστασία τρίτου προσώπου (προστασία δηλαδή του παιδιού της) και τη χρήση καθημερινών

Krav Maga για την Αστυνομία

H Limits Krav Maga σχεδίασε είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα ρεαλιστικών τεχνικών  το οποίο μπορούν να λειτουργήσουν στο  νομικό καθεστώς της Ελλάδος αλλά και κάθε χώρας μιας και η Limits KravMaga είναι η πρώτη ελληνική διεθνής ομοσπονδία στο Krav Maga  Οι αστυνομίες σε όλον τον κόσμο προτιμούν να διδάσκουν Krav Maga .

Στα ασκούμενα μέλη μας –αστυνομικούς ή σώματα ασφαλείας παρέχουμε  τέσσερα πολύ σημαντικά στοιχεία.

  • Την δυνατότητα  να επιχειρούν κάτω από μεγάλο στρες. Μαθαίνοντας από την Limita Krav maga ουσιώδεις τεχνικές εύκολες ρεαλιστικές τεχνικές  Krav Maga επιτρέπει στον αστυνομικό να συνεχίζει να επιχειρεί ακόμη και κάτω από ακραίες, συνθήκες και σε πολύ σύνθετες καταστάσεις.
  • Την ικανότητα ώστε να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό που του παρέχετε ώστε να του επιτρέπει ο νόμος να παρέχει την ασφάλεια την δική του αλλά και των υπολοίπων πολιτών . Έτσι εκπαιδεύουμε στο  μέγιστο δυνατό κάθε ένστολο που προέρχεται από τα σώματα ασφαλείας με κύριο σκοπό να επιτελέσει το έργο του δηλ  (σύλληψη, συνοδεία, έρευνα και έλεγχος).
  • Η εκπαίδευση στο krav Maga πρεπει να είναι ταχεία και μικρής χρονικής διάρκειας, προσαρμοζόμενη στις χρονικές απαιτήσεις των συνθηκών.
  • Η ικανότητα της τροποποίησης ή αλλαγής των τεχνικών  ώστε να εφαρμόζονται σε κάθε απρόβλεπτο σενάριο εμπλοκής και επίσης να  ταιριάζουν με το κάθε νομικό καθεστώς της κάθε χώρας