Τι είναι το Krav Maga;

Η νέα ομοσπονδία Krav Maga στην Ελλάδα
Τι είναι το Krav Maga; 1

Tο Krav Maga ως γενική του αρχή είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία.
Οι τεχνικές τουKrav Maga διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες.
Εύκολο για όλους διότι στηρίζετε στις φυσικές ενστικτώδεις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος
Ρεαλιστικό διότι δημιουργήθηκε στο Ισραήλ σε μια χώρα που οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι και υπάρχει η ανάγκη για ρεαλιστική αυτοάμυνα

Δεν είναι σπορ.

Οι τεχνικές του Krav Maga διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Στο Krav Maga η εκπαίδευση είναι δομημένη πάνω σε πραγματικά σενάρια επιθέσεων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (στο δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο χώρο εργασίας κ.ά.)
Δημιουργήθηκε στο Ισραήλ για τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ και τις μυστικές υπηρεσίες το οποίο και πήραν ως γνωστόν μετά F.B.I C.IA S.AS και όλες οι Μυστικές υπηρεσίες και ειδικές δυνάμεις κτλ

Η φιλοσοφία του Krav Maga

H φιλοσοφία του Krav Maga είναι ότι έχει Ένα κανόνα… να μην έχει κανόνες ! Θέλουμε την γρήγορη επιβίωση έως 10 sec σε κάθε άοπλη ή ένοπλη βία στο δρόμο ή όπου τυχόν μας εμφανιστεί
Το krav maga δίνει έμφαση την ταχύτητα αντίδρασης , πρόληψης –εμπλοκής – διαφυγής

Οι αρχές του Krav Maga

• Αποτροπή, αποφυγή, διαφυγή και υπεκφυγή.
• Ρίψεις και ανατροπές προς όλες τις κατευθύνσεις και γωνίες.
• Επιθέσεις και αντεπιθέσεις που εκτελούνται από όλες τις θέσεις και τις στάσεις, με όλους τους ρυθμούς και προς όλους τους στόχους, αποστάσεις, μήκη, ύψη, γωνίες και κατευθύνσεις.
• Χρήση όλων των κοινών αντικειμένων για λόγους άμυνας.
• Υπεράσπιση από όλες τις άοπλες επιθέσεις: γροθιές, λακτίσματα και κάθε είδους χτυπήματα. Διαφυγές από όλων των ειδών τις λαβές και τα κλειδώματα.
• Υπεράσπιση από όλες τις ένοπλες επιθέσεις και απειλές από μαχαίρι και κοφτερά αντικείμενα, ραβδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και όλα τα πυροβόλα όπλα.