Krav Maga LKM

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ο ιδρυτής του Krav Maga

Ο Ίμριχ (Ίμι) Σντε-Ορ, ο ιδρυτής του Krav Maga, γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1910 στην Βουδαπέστη, η οποία εκείνη την εποχή ήταν το κέντρο της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1930, οι συνθήκες άρχισαν να αλλάζουν στην Μπρατισλάβα. Εμφανίστηκαν φασιστικές και αντι-Σημιτικές ομάδες, αποφασισμένες να βλάψουν την κοινότητα των Εβραίων. Ο Ίμι ηγήθηκε τότε μιας ομάδας Εβραίων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν υπόβαθρο στην πυγμαχία και την πάλη, η οποία επιχείρησε να σταματήσει τις Αντισημιτικές συμμορίες από το να εισχωρήσουν στην Εβραϊκή συνοικία. Έτσι, ανάμεσα στο 1936 και το 1940, ο Ίμι έλαβε μέρος σε αναρίθμητες συμπλοκές στον «δρόμο», οι οποίες τον οδήγησαν να κατανοήσει ότι τα μαχητικά αθλήματα πχ πυγμαχία και δεν μπορούν να είναι η βάση για ένα πρακτικό σύστημα σε μια αληθινή συμπλοκή σώμα με σώμα.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να αναπτύσσει ένα σύστημα το οποίο θα ήταν πρακτικό και αποτελεσματικό σε συνθήκες αληθινής αυτοάμυνας, όταν κινδυνεύει η ζωή ενός ατόμου.

Με την άφιξή του στο Ισραήλ , οι πρώτοι ηγέτες του Ισραήλ ανεγνώρισαν τις μαχητικές ικανότητας του Ίμι και το 1944 άρχισε να εκπαιδεύει μαχητές στον χώρο της προσωπικής του εξειδίκευσης: φυσική κατάσταση, κολύμβηση, πάλη, χρήση του μαχαιριού και άμυνες ενάντια σε επιθέσεις με μαχαίρι. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Ίμι εκπαίδευσε αρκετές επίλεκτες μονάδες της Χαγκάνα και την Παλμάκ (είναι η δύναμη κρούσης της Χαγκάνα και ο προπομπός των ειδικών μονάδων της IDF -Israeli Defense Force), συμπεριλαμβανομένης και της Παλ – Γιαμ, καθώς ομάδες αξιωματικών της αστυνομίας.

Το 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και σχηματίστηκε η IDF, ο Ίμι έγινε Διευθύνων Εκπαιδευτής για τη φυσική κατάσταση και το Krav Maga στη σχολή της IDF. Υπηρέτησε στην IDF για περίπου 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε και τελειοποίησε τη μοναδική του μέθοδο για αυτοάμυνα και συμπλοκή σώμα με σώμα.

Το 1964, αφού αποσύρθηκε από τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ο Ίμι άρχισε να υιοθετεί και να προσαρμόζει το Krav Maga στις ανάγκες των πολιτών. Η μέθοδος τροποποιήθηκε έτσι ώστε να βολεύει τους πάντες, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που θα βρίσκονταν στην ανάγκη να σώσουν τη ζωή τους ή να επιβιώσουν από μία επίθεση με τις ελάχιστες δυνατές βλάβες, όποιο κι αν ήταν το αίτιο της επίθεσης –εγκληματικό, φυλετικό ή άλλο. Προκειμένου να εξαπλώσει τη μέθοδό του, ο Ίμι ίδρυσε δύο κέντρα εκπαίδευσης, το ένα στο Τελ Αβίβ και το άλλο στη Νετάνια.

Το 1978, ο I.M.I δημιουργεί με πολλούς μαθητές του ( που ήταν βοηθοί του στο Ισραηλινό στρατό ) την Krav Maga Association η οποία ως στόχο είχε την προώθηση των μοναδικών τεχνικών του Κραβ Μαγκά στο Ισραήλ και σε όλον τον κόσμο.

Η Krav Maga Association ήταν χωρισμένη σε παρατάξεις και αντιμετώπιζε λειτουργικά προβλήματα, εξαιτίας των διχογνωμιών που υπήρχαν στους κόλπους των υψηλόβαθμων εκπαιδευτών της πχ μαύρης ζώνης .

Τότε ο Ίμι αποφάσισε να διαλύσει την αρχική ένωση απομακρύνοντας όλους και να ιδρύσει μια νέα, διεθνή ομοσπονδία Krav Maga με τη βοήθεια των πιο πιστών και υψηλόβαθμων μαθητών του όπως : Ειγάλ Γιανίλοβ (Πρόεδρος ) Άβι Μογιάλ) ., Νοα Γκάμπι Έλι Μπεν Αμι .Η ίδρυση αυτή πραγματοποιήθηκε το 1995, μετά τη διάλυση της αρχικής Ένωσης.

Ο ιδρυτής του Κrav Maga Ι.M.I πιστοποίησε στον ανώτερο Βαθμό / MASTER μόνο τέσσερα άτομα όπως Άβι Μογιάλ. Ειγάλ Γιανίλοβ, Νοα Γκάμπι Έλι Μπεν Αμι Δημιούργησε νέα διδακτέα ύλη  τελική  η οποία συντάχθηκε με την ίδρυση της νέας ομοσπονδίας του Ισραήλ και το 1997 συντάχθηκαν και νέες βελτιώσεις

Έτσι το επίσημο σύστημα του Krav Maga είναι το τελευταίο και έχει την ονομασία Ι.Μ.Ι System.

Ακόμη και στη δύση της ζωής του, ο Ίμι συνέχισε να επιβλέπει την εκπαίδευση των υψηλόβαθμων στελεχών  / Masters του Krav Maga  και να περνάει ώρες με τους εκπαιδευτές στο Ισραήλ και το εξωτερικό.

Ο Ίμι, ένας πολύτιμος δάσκαλος και μαχητής, έφυγε από τη ζωή στις 9 Ιανουαρίου του 1998, σε ηλικία 88 ετών.

Καλώς ήρθατε στην Limits Krav Maga.
Αφιερώστε χρόνο και ενημερωθείτε για το Krav Maga στην Ελλάδα.

Play Video about Ποια είναι η Limits Krav Maga