Η ιστορία του Krav Maga στην Ελλάδα

Η ιστορία του Krav Maga στην Ελλάδα

Τέλη 2005 με αρχές του 2006 οι δυο επίσημοι Masters του Ιδρυτή του Krav Maga – IMI (Γιανίλοφ & Αβι Μογιάλ) επικεφαλής της δεύτερης και οριστικής ένωσης Krav Maga (1995) του ιδρυτή του Krav Maga IMI επισκέπτονται την Ελλάδα.

Διοργανώνουν ένα ανοιχτό εισαγωγικό σεμινάριο για το Krav Maga με τον Master Γιανίλοφ (Πρόεδρος) και τον επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής τότε Master Άβι Μογιάλ.

Η ανταπόκριση για το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα σύστημα αυτοάμυνας (στην αυθεντική του μορφή και απευθείας από την πηγή) υπήρξε από την αρχή πρωτόγνωρη.

Έτσι, δεν άργησε να οργανωθεί το πρώτο Σχολείο Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC), το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2006 και ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2006.

Επομένως επίσημα το Krav Maga με επισήμους εκπαιδευτές και επίσημο σχολείο εκπαιδευτών CIC στο επίσημο σύστημα IMI SYSTEM ξεκάνει το 2006 δηλ. περίπου πριν από 12 χρόνια. Άρα όσοι επικαλούνται ότι κάνουν επίσημα Krav Maga ως εκπαιδευτές 20 χρόνια ….ψεύδονται!

Ο λόγος προφανής, 20 χρόνια στην Ελλάδα επίσημα δεν έχει έρθει το Krav Maga ούτε έχουν βγάλει επίσημο σχολείο εκπαιδευτών C.I.C με υπογραφή εκ των 4 τεσσάρων Master του ΙΜΙ άρα δεν έχουν ούτε καν το ηθικό δικαίωμα να διδάξουν Krav Maga ούτε να πιστοποιούν.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε Master στο Krav Maga διότι ουδείς έχει εκπαίδευση 30 ετών και ουδείς στην Ελλάδα έχει επίπεδο Expert 5 για να μεταβεί σε Master!

Ότι άλλο υποθέτεται είναι …ψεύδη προς εντυπωσιασμό του κοινού και εξαπάτηση.

Η Limits Krav Maga και ο επικεφαλής της έχει τελειώσει επίσημο σχολείο με αυστηρό Test εκπαιδευτών C.I.C με υπογραφή του Master Αβι Μογιάλ.

Το 2016 λάβαμε την απόφαση μαζί με άλλους υψηλόβαθμους εκπαιδευτές λόγω ότι στην Ελλάδα μετέτρεψαν το Krav Maga σε εμπορική επιχείρηση πχ Tests που δεν ανταποκρινόντουσαν στην αυστηρότητα του Krav Maga, σχολεία εκπαιδευτών με πάνω από 40 άτομα και σεμινάρια με 150 και 200 άτομα αλλά κυρίως διάλυση εκ των έσω της ένωσης που IMI με αποχωρήσεις πολλών υψηλόβαθμων στελεχών συνεχώς πχ Amnon Darsa Expert 5 !

Τιμούμε τους δάσκαλους μας συνεχίζουμε την αυστηρή πορεία που μας δίδαξαν θέτοντας τις αρχές και την σοβαρότητα του Krav Maga ξανά στην βάση του και από την πηγή του κάνοντας μια νέα πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό !

Επάνω